PRVA ZMAGA V SPOMLADANSKEM DELU

  Posted in Uncategorized on

  by

PRVA ZMAGA V SPOMLADANSKEM DELU

Za člane se je v soboto začel spomladanski del tekmovanja v 2. državni rokometni ligi. Po zimskih pripravah so se v domači dvorani pomerili z ekipo RK Pomurje. Plavi so bili na začetku tekme upravičeno favoriti. V tekmo so domačini vstopili borbeno in z željo po zmagi. S čvrsto obrambo in natančnimi streli v napadu so fantje ob prvem polčasu odšli na odmor s 7 zadetki prednosti (15:8).

V drugem polčasu so Plavi dosegli najvišjo prednost v 37. minuti z 10 zadetki prednosti. Pri tem rezultatu gostje niso obupali in so prevzeli igro v svoje roke.  V 47. minuti so se približali na nevarna dva zadetka razlike (21:19). Po minuti odmora so se naši fantje mirno vrnili na igrišče in pokazali kakovosten rokomet. Gostom niso dovolili, da bi se jim še bolj približali. Zbrano so igrali tako v obrambi kot v napadu, kar jih je na koncu pripeljalo do 10. zaporedne zmage (27:23).

K zmagi so pripomogli tudi glasni navijači, ki so bodrili fante skozi celotno tekmo. Upravičeno jih lahko imenujemo sedmi igralec na igrišču. Po več letih se na domačih tleh prebuja navijaška skupina. Pridruži se ji lahko vsak športni navdušenec in tako našim fantom pomaga do velikega uspeha.

V domačem taboru se zavedajo, da bo vsaka tekma v tem delu tekmovanja zahtevna. Vse ekipe trdno trenirajo in si želijo zmage. V soboto fante čaka težko gostovanje proti drugouvrščeni ekipi iz Velike Nedelje.

Uspešno treniranje !

GREMO PLAVI !