DVE POMEMBNI ZAPOREDNI ZMAGI ZA RD ŠKERJANC

  Posted in Uncategorized on

  by

DVE POMEMBNI ZAPOREDNI ZMAGI ZA RD ŠKERJANC

Po prepričljivi zmagi (26 : 33) na sobotnem gostovanju proti ekipi RK Velika Nedelja je Plave ta vikend ponovno čakala težka tekma na domačem parketu. V hrpeljski Modri dvorani so se pomerili z RK Grosuplje, ki je prejšnjo sezono nastopalo v 1. B državni ligi. Plavi so na koncu ponovno osvojili novi dve točki in tako ostajajo na vrhu lestvice s šestimi točkami prednosti pred drugo uvrščeno Ajdovščino.

V prvem polčasu tekme smo spremljali izenačen dvoboj. Zaradi veliko izgbuljenih žog in preveč napak v obrambi domačini niso mogli povečevati razlike. Gostje so vse napake dobro izkoristili in se vse bolj približevali. Kljub nekoliko slabši igri so Plavi odšli na odmor z enim zadetkom prednosti (17 : 16).

V začetku drugega polčasa so naši fantje pokazali odlično igro in se nekoliko oddaljili od vztrajnih Grosuplejčanov. S hitro igro in dobro obrambo so naši prevzeli nadzor nad tekmo. Zaradi grobega prekrška gostov v protinapadu je pršlo do nekaj vroče krvi. Gostje so bili potem še bolj željni zmage in so se zopet približali Plavim. Kljub temu so domačini ohranili mirno kri in tekmo pametno pripeljali do konca. Slavili so s petimi zadetki prednosti (35 : 30). Najboljši strelec tekme je bil Staš Dobrila z 12 zadetki, le en zadetek manj je dal Grosupeljčan Janez Grum (11).

Člani so prosti do 11. 3. 2017, ko jih čaka naslednja tekma proti zadnjeuvrščeni ekipi RK Arcont Radgona.

GREMO PLAVI !!