ZAGOTOVLJENO NAPREDOVANJE V 1. B DRŽAVNO LIGO

  Posted in Uncategorized on

  by

ZAGOTOVLJENO NAPREDOVANJE V 1. B DRŽAVNO LIGO

Člani so si s trinajsto zaporedno zmago v sezoni 2016/2017 zagotovili napredovanje v 1. B državno rokometno ligo. Pred dvema tednoma so na gostovanju premagali ekipo RK Arcont Radgona s šestimi zadetki razlike (28:34).

Ta vikend je fante čakal primorski derbi v Ajdovščini. Obe ekipi sta si želeli zmage. Na eni strani so bili domačini iz Ajdovščine, ki se še borijo za napredovanje v 1. B ligo, na drugi strani pa naši rokometaši, ki si želijo ob koncu sezone ostati nepremagani. Že pred tekmo smo vedeli, da naš čaka prava rokometna poslastica. Športna dvorana Police je bila skoraj polna. Naše fante je pršlo bodriti lepo število navijačev, ki so dihali z njimi skozi celotno tekmo.

Na začetku tekme smo spremljali izenačen dvoboj. Igra je bila hitra in tekoča. V obrambi sta se obe ekipi izkazali in s trdno postavljeno obrambo druga drugi preprečevali, da bi se oddaljili. V drugi polovici prvega polčasa se je tekma prelomila. V napadu so bili naši rokometaši skoraj brezhibni. Po poškodbi gležnja se je na parket vrnil naš levi zunanji Andrej Kljun, ki je blestel s streli od daleč. V obrambi so odličnega ajdovskega srednjega igralca Matica Korena zaustavili in z obrambo 5 1 zadeli terno. Ajdovska igra ni tekla kot bi morala. Plavi so to izkoristili in odšli na odmor s šestimi zadetki prednosti (11:17).

V drugem polčasu so naši nadaljevali z dobro igro, vendar Ajdovščina ni popuščala. Večkrat se je približala na nevarne tri zadetke. Tekma je postajala vse bolj živčna in polna čustev. Želja Ajdovcev je bila velika. Naši fantje, ki niso imeli kaj izgubiti, so tekmo nadaljevali mirno. Nekaj težav jim je proti koncu tekme delala globoka obramba, vendar so s hitro igro in nekaj sreče tekmo varno pripeljali do konca. Slavili so s štirimi zadetki prednosti in tako samo še potrdili že prej zagotovljen vstop v 1. B ligo (27:31).

Do konca sezone imajo člani še tri tekme. Naslednji vikend nas čaka zadnja tekma v domači dvorani. Na gostovanje pride ekipa RD Alples Železniki. Na dan šaljivcev vas vabimo, da pridete ob 19h v čim večjem številu še zadnjič v sezoni navijat za naše fante. Naj Modra dvorana v letošnji sezoni ostane nepremagana!

USPEŠNO TRENIRANJE! GREMO PLAVI!