Z ALL STAR TEKMO SE HRPELJCI POSLAVLJAJO OD 2. DRŽAVNE ROKOMETNE LIGE

  Posted in Uncategorized on

  by

Z ALL STAR TEKMO SE HRPELJCI POSLAVLJAJO OD 2. DRŽAVNE ROKOMETNE LIGE

Drugoligaško rokometno prvenstvo se je zaključilo z revialno tekmo vseh zvezd letošnje sezone. Neporaženi Hrpeljci so v domači dvorani pokal dvignili visoko v zrak.

Rokometaši RD Jadran Škerjanc imajo ob zaključku sezone 2016/2017 s šestnajstimi zmagami popoln izkupiček in tako zagotovljeno napredovanje v 1. B državno rokometno ligo. Prvaki letošnje sezone so zato tradicionalno organizirali ALL STAR tekmo v domači Modri dvorani v Hrpeljah. Na zadnjem obračunu sezone, ki je bil 26. 4. 2017, so sodelovale vse ekipe, ki so v letošnji sezoni nastopale v 2. DRL in sicer: RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE – KOZINA, RK GROSUPLJE, RK AJDOVŠČINA, RK VELIKA NEDELJA, RK METLIKA, RK POMURJE, RD ALPLES ŽELEZNIKI, RK ARCONT RADGONA in RK KRONOS.

Tekma med ekipo prvakov RD Škerjanc Jadran in ekipo ALL STAR 2.DRL, za katero so igrali najboljši igralci ekip 2. lige, se je začela v resnem vzdušju. Po nekaj uvodnih minutah so igralci z začetnim uigravanjem napovedovali dolgočasno predstavo z veliko tehničnimi napakami. Ekipa ALL STAR je pod vodstvom ajdovskega trenerja Branka Lebana začela suvereno in prevzela vodstvo. Prav tako niso popuščali Plavi, ki so si v drugi polovici prvega polčasa že bolje ogreli prste in upravičili naziv prvaka v letošnji sezoni. Na odmor so odšli s štirimi zadetki prednosti.

Med polčasom sta predsenik kluba Damjan Miklavec in glavni sponzor Mitja Škerjanc podelila nagrade učencem osnovne šole Dragomirja Benčiča Brkina Hrpelje, ki so v letošnjem letu osvojili naslov šolskih državnih prvakov. Po podelitvi so svoje znanje pokazali tudi najmlajši člani kluba, ki so vsem dali vedeti, da se za prihodnost rokometa v Hrpeljah ni potrebno bati.

V drugem delu so se igralci začeli zavedati, da ima tekma revijalni namen in je namenjena predvsem druženju, dobri volji in sproščenosti. Pred skoraj polno dvorano so rokometaši obeh ekip prikazali veliko domiselnih in lepih akcij v napadu. Ker je bila igra hitra in atraktivna, so gledalci uživali ob gledanju. Rokometna pravila so sodniki pustili ob strani in tako so imeli igralci prosto pot. Videli smo okrepitev obrambne vrste s 6 na 12 igralcev, vratarski dvojec na golu, vratarja v napadu, strele z obrata, trenerja, ki sta streljala najstrožje kazni in še marsikaj drugega.

Fantje, ki so na zadnji tekmi sezone uživali, se zabavali in nasmejali publiko, so se na koncu razšli z neodločenim rezultatom (43: 43). Zagotovo je bil namen organizacije tega srečanja dosežen.
Po končani tekmi so prvakom RD Jadran Škerjanc Hrpelje-Kozina podelili nagrade. Pokal in medalje sta podelila podpredsednik slovenske rokometne zveze Borut Škabar in županja občine Hrpelje- Kozina Saša Likavec Svetelšek. Prav tako je simbolična darila podelil glavni sponzor Mitja Škerjanc. Pokal so igralci na čelu s trenerjem Kondradom Božeglavom dvignili visoko v zrak.

Po podelitvi kapetan Jernej Poles ni mogel skriti veselja: »Srečen sem, da se je tako končalo. Solze sreče povejo več kot tisoč besed. V letošnji sezoni smo dihali kot eno. Ko se je kaj zalomilo, smo stopili skupaj in to je ključ do uspeha. Vsi smo trdno trenirali že od poletja in vsaka kapljica znoja je bila tega vredna. Osem let smo pokal čakali, želeli smo si ga in končno smo ga dobili. Zahvalil bi se vsem igralcem, trenerju, vodstvu kluba in predvsem našim navijačem. GREMO PLAVI!«